Com són les visites?

Passejades amb història organitza visites guiades culturals per diferents entorns i tenen adjuntar diferents objectius, en cada visita se’n destacaran uns per sobre dels altres, però tots estan presents en el disseny i el guiatge.

La història

Aquestes passejades ens permeten entendre com ha evolucionat un espai, un poble, un barri, incidint  en els factors que l’han convertit en allò que veiem. Posem l’èmfasi a la història i en els canvis que s’han produït a l’entorn i que ens acosten a la nostra història.
Prioritzarem la història quotidiana, aquella que ens fa més propers al fets i als llocs..
Buscarem les causes i les conseqüències dels esdeveniments per tal de situar-nos en el context històric corresponent.

L’art
En les passejades l’art té per objectiu explicar un element artístic, un autor o un estil. Coneixerem de forma més profunda la història de l’art a través de la contemplació de les obres originals.
Contextualitzarem les obres i els artistes en el seu moment històric. L’entorn en què un artista treballa també es veu reflectit a la seva obra.
Buscarem obres paral·leles que ens permetin de conèixer millor el nostre patrimoni cultural.

Les tradicions i llegendes
Les tradicions i les llegendes ens donen pistes molt vàlides sobre el nostre passat. Les llegendes són històries de tradició oral que tot sovint tenen un rerefons real, i l’estudi d’aquest repertori ajuda a entendre la veritat sobre un espai i la seva gent: com vivien, com pensaven, i què hi va passar perquè s’hagi perpetuat una llegenda.
Contextualitzarem les llegendes i les tradicions per tal d’explicar, sempre que sigui possible, el seu origen i la seva evolució.
Recuperarem i posarem en valor el patrimoni immaterial, per evitar perdre’l.

Activitats amb nens i nenes
Passejades amb Història pensem que les visites culturals no tenen perquè ser avorrides, ni no aptes per els nens i nenes. Considerem que els infants també s’ho poden passar bé mentres conèixen una mica més d’història i patrimoni.
D’aquesta manera hem creat unes visites adaptades als infants i joves. Per tal que ells s’ho passin bé, mentres els seus pares també disfruten de les rutes culturals que us plantegem.
Com adaptem les nostres visites?
– Els nostres guies tenen formació i experiència amb el treball amb infants i joves, i tenen les eines per atreure’l l’atenció durant la visita.
– Realitzem una explicació de tots aquells conceptes que poden ser difícil de compendre per un nen o nena.
– Utilitzem recursos extres en les nostres explicacions, i en algunes visites es plantegen com una gincama.
Quan feu la reserva de la passejada que voleu realitzar ens ho comenteu i portarem el material necessari.

L’accessibilitat

Els visites estan pensades perquè siguin accessibles per a la major part de persones. Però com que cada una és un món, i som nosaltres mateixos qui ens coneixem millor de què i què no podem fer. Sempre que sigui possible indicarem les característiques d’accessibilitat en la visita perquè cada participant valori la seva possibilitat de realitzar-la. Tot i així, podeu consultar qualsevol altre dubte i propostes de millora. Si es té una necessitat no contemplada i s’avisa amb antelació s’intentarà adaptar la visita a aquesta. L’accessibilitat no ha de se un impediment a la participació en les visites.